‘Koeboy’ in de prijzen op filmfestival Cinekid

De Tilburgse regisseuse Lidi Toepoel heeft met haar de korte film ‘Koeboy’ de prijs van Beste Film in het kader van het 48 Hour Filmproject gewonnen op kinderfilmfestival Cinekid in Amsterdam. Daarnaast won ze met haar team prijzen in de categorieën beste Cinematografie, Beste Montage en de Publieksprijs.

Donderdag wordt de film nogmaals vertoond bij het evenement Best of Nederland op Cinekid. Dat is een blok met de beste en mooiste Nederlandse kinderfilms van dit moment. Dan wordt ook de voor de Oscar geselecteerde animatiefilm ‘Bullet Time’ vertoond. Die is grotendeels in Tilburg gemaakt.

‘Koeboy’ is een western over hoe je een boerderij redt in de 21e eeuw met een vleugje mediawijsheid. De film zal worden ingestuurd voor de internationale competitie van korte films. Ook zijn er gesprekken met Cinecitta over de vertoning van deze film. De Tilburgse regisseerde de film en schreef het scenario zelf.

De jury beoordeelde de film zo: ‘Een super grappige vlog-film waarbij we stiekem hopen dat de vlogger in deze film nog veel meer video’s gaat maken. Een must-see!’