Film Tilburgse Lidi Toepoel vertoond op filmfestival LA, nieuw succes voor ‘Laatste brugwachter’

TILBURG – De film ‘De laatste brugwachter’ van de Tilburgse filmmaakster Lidi Toepoel is geselecteerd voor het Los Angeles International Children’s Film Festival. Toepoel is vereerd. “Het is heel leuk dat je een kinderfilm maakt die internationaal ook als leuk en interessant wordt gezien. Dat hij zo een podium krijgt, daar ben ik heel trots op.”

De film draait om de laatste brugwachter van Tilburg. Die gaat met pensioen en is op zoek naar een opvolger. Maar wie wilt dit tegenwoordig nog doen? Ondertussen kampt kleine Daan thuis met een werkloze moeder en besluit hij het heft in eigen handen te nemen.

Veel lof

Toepoel oogstte al veel lof met haar film, die ze maakte in het kader van een wedstrijd voor talentvolle filmmakers. Half maart ging ‘De laatste brugwachter’ in première in het bekende Amsterdamse filmtheater Tuschinski. Dat vond De Tilburgse al ‘een hele eer’. “Ik vroeg me af of ik zoiets ooit nog zou meemaken. En nu wordt ‘ie in LA vertoond, een van de plekken waar het filmhart in de wereld klopt!”

Het elfde Los Angeles International Children’s Film Festival vindt plaats het Los Angeles County Museum of Art, op 12 en 13 december. Of Toepoel er naartoe gaat, is nog de vraag. “Ik zou wel willen, maar ik moet het zelf bekostigen. Het is de vraag hoe ik dat geregeld kan krijgen. Maar het zou wel mooi zijn.”